O NAMA

Prleks je društvo sa ograničenom odgovornošću u privatnom vlasništvu koje se najvećim delom bavi HVAC poslovima ali i drugim MEP disciplinama. Kompanija uglavnom posluje u Srbiji, mada je stekla i značajno međunarodno iskustvo kroz projekte koje je uspešno završila u okviru obimnih investicionih programa u Evropi i Aziji.

Naše malo preduzeće upošljava visoko stručni kadar, uključujući mašinske inženjere sa odgovarajućim licencama, koji poslovnu komunikaciju obavljaju na srpskom i engleskom jeziku. Takođe, vremenom smo razvili i solidnu mrežu stručnih spoljnih saradnika koji su se dokazali u izvršavanju zahtevnih zadataka, kao i razvijanju trajnih i stabilnih rešenja u okviru složenih međunarodnih projekata.


MISIJA I VIZIJA

Prleks je zasnovan na uverenju da vrhunska inženjerska praksa predstavlja najbolji temelj za snažan razvoj infrastrukture. Strast ka inženjerskim poduhvatima i neprekidna usredsređenost na potrebe klijenata su ključne odrednice za Prleks i njegov rad. U tom smislu, mi težimo da kolektivno znanje iskusnih inženjera i energiju njihovih mlađih kolega iskoristimo u svrhu realizacije izuzetnih projekata koji su u saglasnosti kako sa ekonomskim ograničenjima tako i sa ekološkim interesima.

Istovremeno, mi sve vreme tražimo nove načine da "pozelenimo" naše poslovanje, povećamo oslanjanje na obnovljive izvore energije i smanjimo ukupan uticaj razvoja infrastrukture na naše okruženje. U stvari, mi se trudimo da na određen način pomirimo ponekad suprotstavljene ciljeve strukturnog razvoja i zaštite životne sredine, težeći da ostavimo jedinstven trag na mapi infrastrukturnih kretanja Srbije, a sve u funkciji pospešivanja celovitog društvenog napretka.


UPRAVLJAČKI TIM

Prvul Stojković, M.Sc.

Predsednik

Od prvog dana, Prvul je bio jedan od glavnih pokretača razvoja Prleksa i njegove transformacije u danas veoma uspešan projektni biro. Njegovo tehnicko iskustvo i poslovna mudrost pokazali su se kao nezamenljivi cinioci u trasiranju puta za Prleksov rast, a on i dalje ostaje aktivan u nadziranju tekucih poslova i donošenju strateških poslovnih odluka.

Aleksandar Stojković, M.Sc.ME

Direktor

Aleksandar je u Prleksu od 1996. godine, a pouzdan partner u upravi više od 15 godina. On nastavlja da radi na proširenju Prleksovih aktivnosti i vođenju kljucnih projekata sa posebnim osvrtom na medunardno tržište, pre svega, Rusije.

Zoran Stojković, M.Sc.ME

Tehnički direktor

Zoran je prva stanica za sve naše ugledne klijente i partnere, predstavlja čvrst tehnički stub Prleksa koji se neprestano suočava sa najtežim izazovima za inženjera. Tokom svoje karijere sa svojim stručnim znanjem bio je mentor velikom broju svršenih studenata koji su kasnije postali traženi inženjeri. Takode, Zoran je strastven skijaš i veliki ljubitelj košarke.

ISTORIJAT

Trio lokalnih inženjera osnovao je Prleks kao zajedničku firmu sa državnom kompanijom Kolubara u Beogradu 1990. godine, pod svojim izvornim nazivom "Kolubara Projekt". S obzirom da su osnivači već imali značajno iskustvo u oblasti projektovanja sistema, Prleks je stvoren sa glavnim ciljem da pruža usluge u vezi projektovanja zgrada i instalacija.

Uz jedan angažovan i fleksibilan pristup, a opet uz podršku kvalitetne uprave i radnih procesa, Kolubara Projekt je brzo izrasla u pouzdanog poslovnog partnera, koji je zahvaljujući svom uspešnom delovanju u početnoj fazi uspeo da prebrodi i veoma težak period tokom devedesetih godina. Uprkos manjku ozbiljnih investicija u to vreme, vlasnici su istrajali u naporima da obezbede učešće u profitabilnim inicijativama i tako sačuvaju visok poslovni ugled firme.

Kolubara Projekt prešla je u privatne ruke 2000. godine i promenila ime u Prleks. Prvul Stojković je postao samostalan vlasnik nakon što je od samog početka rada firme služio kao savetnik i rukovodilac. Njegov sin, Aleksandar Stojković, koji je bio zaposlen kao projektant u našoj kompaniji jos od 1995. godine, preuzeo je dužnost izvršnog direktora. Neposredno nakon toga, njegov drugi sin Zoran Stojković im se pridružio i tako definitivno ustrojio Prleks kao porodičnu firmu.


DOKUMENTA

Preuzmite našu prezentaciju na srpskom jeziku ovde.


Nikolaja Gogolja 92, 11000 Beograd, Srbija Tel: (+381 11) 654-5553, Faks: (+381 11) 654-5076 office@prleks.co.rs